Cloudlakes
Home | News | Brands | Reviews | Gallery | About Us

Инсталиране на Ubuntu на VirtualBox

Опровержение

Инструкциите по-долу предоставят лесни стъпки, които студентите са използвали успешно да инсталирате VirtualBox и Ubuntu, в рамките на VirtualBox за целите на курса. Въпреки това, много от информация е на разположение в интернет, Google е ваш приятел. За всичко, което описвам тук има он-лайн уроци, форуми, видео уроци, стъпка по стъпка ръководства, сваляне, вие име си. Така че, ако нещо не работи, направете си собствено проучване преди да обяви поражението.

Създаване на Ubuntu VM

Това са стъпките, които следват, за да инсталирате Ubuntu на VirtualBox на Intel-базиран лаптоп MacBook Pro. Моля, изпратете обратна връзка, ако имате предложения за подобряване на тази. Не създават виртуални машини за живеене :)
 1. Изтеглете, например, 32-битовата версия на Ubuntu ISO изображение от тук . Запазете файла ISO (Ubuntu-XY-десктоп-386.iso за Ubuntu версия XY) някъде на вашия компютър.
 2. Изтегляне на VirtualBox от уеб сайта на VirtualBox .
  • Очевидно е, че трябва да изберете версията за собствената си операционна система.
 3. Инсталирана VirtualBox с помощта на лесна стъпка-по-стъпка инсталатора.
 4. Започнете VirtualBox чрез двукратно щракване върху нейната икона или каквото и да правите за вашата операционна система, за да стартирате инсталирано приложение.
 5. Кликнете върху "Нова" синьо слънце търсите икона в VirtualBox GUI да се създаде нов VM, и започнете да следвате инструкциите. Те са много подробни и очевидно, но аз подробно стъпките ми по-долу.
 6. Изберете име за вашия VM (аз използвах "Моят Ubuntu VM").
 7. Изберете "Линукс" и "Ubuntu" за операционната система и менюта версия.
 8. На следващия панел, изберете размера на RAM за вашия VM. Вие няма да се нуждаят от много, така че използването на по подразбиране на 384MB трябва да се оправи. Ако в някакъв момент в семестър искате повече, можете да пресъздаде VM лесно.
 9. На следващия панел, изберете "Създаване на нов твърд диск" опция. Това се появи нов панел. Изберете "Динамично разширяване на съхранение" (най-вероятно най-добрият избор). След това посочите къде искате файл, който съдържа дисково пространство новия си VM да се намира. (По подразбиране е вероятно глоба). Преса размера на вашия виртуален твърд диск. (8GB трябва да се оправи.)
 10. След като сте завършили създаването на твърдия диск, VM например ще се появи в левия панел на основния прозорец на VirtualBox, казвайки: "изключен". Десния панел показва информация за тази инстанция. Кликнете два пъти върху VM например показва в левия панел. Това ще изскочи прозорец и да ви обяснява за "улавяне на мишката". По същество, ако щракнете в управлението VM прозорец на мишката ще бъдат хванати и вие трябва да натиснете клавиш, за да се възстанови "реалната" мишка. Прочетете инструкциите в диалоговия прозорец, те са много ясни.
 11. Нов помощник се появи. Трябва да изберете от падащото меню пътя към ISO файл с изображение сте изтеглили в Стъпка # 1.
 12. В този момент сте въвели конфигурацията Ubuntu (не забравяйте, че мишката е в капан и трябва да бъде освободен, като натиснете клавиш). Можете да видите някои съобщение за грешка на BIOS, но в действителност това е само предупреждение, така че просто го игнорира. Ако сте инсталирали Ubuntu преди, сега знам какво да правя. Ако не, продължете да четете.
 13. Изберете езика, на който искате да използвате, и кликнете върху "Install Ubuntu". След това изберете "Изтегляне на актуализации по време на инсталирането" и кликнете върху "Напред".
 14. След това ще бъдете попитани за прегради. Ако знаете за това, след това да създадете таблицата на дяловете искате. Ако не го направите и искате да разберете, има много уроци, он-лайн. В противен случай, можете да създадете един дял, като изберете "Изтрий и използва целия диск". Кликнете върху "Напред".
 15. Сега можете да кликнете върху "Install Now". Това ще отнеме известно време, но трябва да видите някои движещ се бар Ubuntu напредък. По начина, по който ще бъде помолен няколко лесни въпроси, които ще трябва да отговори (часовата зона, клавиатура и т.н.), както и вашето име, име на хост, потребителско име и парола. Те са за Ubuntu машина, точно като на истинска система ще се инсталира. Изберете опции за сигурност, които искате (можете да се откажете от въвеждате паролата си, можете да шифровате VM твърдия диск и т.н.). Това вероятно не е от голямо значение за целите на курса, но това е до вас, особено ако имате намерение за използване на VM например за широк кръг от цели.
 16. Когато всички са били изтеглени файловете / инсталирана, трябва да кликнете върху "Рестартирай сега". Ще трябва да натиснете Enter, за да отговори на въпрос за изваждане на диск в определен момент (просто натиснете Enter) и може да види някои шифрограми, които можете да игнорирате за сега.
 17. След като машината се рестартира, в зависимост от избора си по-горе може да се наложи да въведете вашето потребителско име и парола. Вече сте "в" Ubuntu. Придвижване в менюто в горната част на екрана за стартиране на "Терминал" приложения (Applications> Accessories> Terminal). Това отваря на прозорци с черупка в него. Вие сте почти готови.

Инсталиране на Java на Ubuntu вашата кутия

Оказва се, че по различни причини, на Sun JDK вече не идва по подразбиране с Ubuntu. Ако имате нужда да инсталирате на Sun JDK, тук е начин да отида:
 1. Изпълнете следната команда Sudo добавка ап-хранилище ЗОП: ferramroberto / Java
 2. Изпълнете следната команда Sudo ап-получите актуализация
 3. Изпълнете следната команда Sudo ап-да инсталирате слънце java6-JDK нд java6-шрифтове слънце java6-плъгин
  • Тази стъпка изисква, че сте съгласни с някои лицензионни условия. Интерфейсът е текст, въз основа и да го движите с TAB ключ (удря ENTER, за да потвърдите избора си).
На Ubuntu, командата ап-да инсталирате <package name> се използва за инсталиране на нови пакети. Имайте предвид, че "Sudo" команда е за нещо като администратор. Сега можете да използвате javac / Java да състави / стартиране на програми в Java. Стандартните неща Linux всички са там.

Инсталиране на "Виртуални Добавки"

VirtualBox ви позволява да инсталирате допълнителен материал, наречен "гости добавки", които са основно набор от инструменти и драйвери на устройства, които ще подобрят използваемостта (например, по-голям прозорец!). Вие определено трябва да ги инсталирате следвате следните няколко стъпки, вдъхновена от тази страница :
 1. Един VM например работи, щракнете върху "устройства" падащото меню на VirtualBox и изберете "Инсталиране на Виртуални Добавки ..." опция. След забавяне, CD-ROM иконата (наречен VBOXADDITIONS_4.0.0_ ...) трябва да се появи на вашия работен плот в Ubuntu. Ако по някаква причина, тази икона не се появява, би трябвало да можете да го видите в менюто "Места" Ubuntu на върха на Ubuntu вашия екран и кликнете върху него (което ще отвори прозорец), а също и иконата видимо в вашия работен плот.
 2. В терминален прозорец на Ubuntu например, CD / медии / директория. , Изпълнението на командата ли трябва да видите директорията, която съответства на иконата на CD-ROM. CD тази директория и да направим още ли да видите какво има вътре. Трябва да има няколко изпълними файлове, включително и един / VBoxLinuxAdditions.run .
 3. За да стартирате е необходимо изпълним, напишете командата Sudo / autorun.sh (или Sudo / VBoxLinuxAdditions.run , последователно). Това ще отнеме известно време. Когато получите бърз гърба, рестартирайте VM например (като кликнете върху "изключване" иконата в горния десен ъгъл на прозореца на Ubuntu).
 4. Това е всичко. Когато вашите VM рестартира съд, той ще бъде по-мощен и лесен за използване.

Създаване на споделена папка

Една много удобна функция на VirtualBox е, че ви позволява да споделяте папка между вашия хост (т.е. оригиналната си OS) и гост (т.е., Ubuntu VM например). Създаване на споделена папка, която може да стане само след като сте инсталирали Виртуални Добавки (виж по-горе) се извършва в следните стъпки:
 1. В "устройства" падащото меню на VirtualBox (веднъж си VM например работи), изберете "Споделени папки ...". Това ще се появи малък прозорец. Има синя икона със зелен знак плюс на дясната страна, за да добавите нова споделена папка. Щракнете върху тази икона.
 2. Сега има нов изскачащ прозорец. Като "Folder Path", изберете пътя до директорията на вашия хост, че искате видими от гостите ви. Трябва да се създаде "My_VBox_Shared_Folder" директория на вашия хост система, където и да пазят клас материал ". Използване на падащото меню за" Folder Path "и кликнете върху" Други ... "можете да се придвижвате файловата система на вашия хост и щракнете върху папката. Можете след това въведете име за споделената папка. на име, че ще бъде вижда от гостите (т.е., си Ubuntu VM например). Да, използвайте на същото име Папка, "My_VBox_Shared_Folder". Накрая, изберете "Auto-връх" и "постоянно" опции в изскачащ прозорец, преди да натиснете "ОК". Накрая кликнете "OK" в първия изскачащ прозорец.
 3. Рестартирайте VM например (като кликнете върху "изключване" иконата в горния десен ъгъл на прозореца на Ubuntu).
 4. Когато вашите VM например рестартира, CD към директорията / носители (напишете CD / медии ). Създава ли да ти покажа споделена папка с "sf_" пред
 5. Има още един последен въпрос за решаване. Споделена папка е притежаван от администратора. Това ви е, но става досадно винаги трябваше да "Sudo" всичко се налага да правя с тази директория. Да ви позволи да посетите тази директория, без постоянно да се налага да въведете паролата си, вашето потребителско име трябва да се добави "група", наречен vboxsf. Ако приемем, че вашето потребителско име е "Казанова", за да направите това, можете да напишете командата Sudo usermod-а-G vboxsf Казанова (ако сте пропуснали "" лоши неща ще се случи).
 6. Рестартирайте VM например за последен път, и сте готови. От сега нататък, винаги можете да използвате / admin / sf_My_VBox_Shared_Folder / директория, за да се даде възможност на файлове да съществува както на собствената си машина, така и в рамките на вашата VM Ubuntu.
Изглежда, че в някои ситуации функция "Auto връх" по-горе не е на разположение. В този случай споделена папка трябва да се монтира на ръка всеки път, когато ВМ се стартира. Повече информация на сайта на Ubuntu .   Преведено е http://navet.ics.hawaii.edu/~casanova/VirtualBoxUbuntuHowTo.html До дома  
Cloudlakes
© 2014: All rights protected1.